Чернівецькі лікарні будуть доступнішими

На початку серпня громадські організації Буковини розпочали відстоювати адаптації міських лікарень для пересування маломобільних верств. Для цього був організований круглий стіл, де були обговорені означені проблеми. Перед круглим столом ми оглянули два лікувальні заклади м. Чернівці — Чернівецьку обласну клінічну лікарню та Чернівецький міський пологовий будинок № 2.
В лікарні ми побачли пандус до дверей, проте вони були зачинені. Всередині ці двері були перекриті каталкою. У дверях був поріг. Піктограми були відсутні, ми побачили також недоступний туалет. До пологового будинку № 2 ведуть кілька входів зі сходами. Жодного пандусу немає. Зі слів нашої колеги, яка там нещодавно народжувала дитину, всередині заклад доступний, в неї були позитивні відгуки.
Тому топ-темами для обговорення на круглому столі були: адаптація обласної клінічної лікарні (ОКЛ) та облаштування входу до міського пологового будинку № 2 (ПБ № 2). На заході були присутні два заступники ОКЛ, представники Департаменту охорони здоров'я Чернівецької обласної державної адміністрації. Вони висловили готовність до поступової адаптації лікувального закладу. Для початку необхідно провести моніторинг доступності та записати все, що необхідно змінити у висновку моніторингу. Зверненням учасників круглого столу ми звернулися до Департаменту охорони хдоров'я та головного лікаря ОКЛ із пропозицією проведення такого моніторингу. Разом з тим була виявлена проблема пересування внутрішнім двором лікарні в різні корпуси, відділення. Для нормального пересування потрібно укласти нове асфальтне покриття. Вирішили звернутися до депутатів Чернівецької обласної та міської рад для пошуку шляхів вирішення цього завдання. А от представників пологового будинку № 2 та управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради на круглому столі, на жаль, не було. Тому їхню позицію з питання будівництва пандусу до входу в приймальний покій не почули. Незважаючи на це ми звернулися до Секретаря Чернівецької міської ради із проханням вирішення цієї проблеми.
Через деякий час, завітавши в обласну клінічну лікарню я виявив, що двері відчинені, вхід вільний і змайстровані маленькі скатики до порогу. Маленький рух на зустріч — бачимо.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте