Дозвілля молоді - що на Вашу думку потрібно покращити?

Друзі! Завтра відбудеться засідання комісії Громадської ради з питань молоді, спорту та екології. Розглядатимемо подане нашою комісією питання до плану роботи ГР про організацію дозвілля молоді. Я член комісії від ЧОГО «Захист».
Однією із основних, при розгляді цього питання, бачу необхідність створення культурного центру, де могли би вільно, безкоштовно відбуватися різні культурні події, презентації, виставки, прес-конференції, покази фільмів тощо. Там молодь могла би з користю проводити час.

Прошу Вас написати які у Вас є ідеї, думки в цьому напрямку. Спробуємо за допомогою ГР попрацювати над позитивною зміною в цій сфері.

8 коментарів

Святослав Вишинський
Про такий центр не один рік ведуть розмову у зв'язку з реконструкцією кінотеатру ім. І. Миколайчука — безрезультатно. Проте навіщо такий заклад, якщо його функції і без того виконує КМЦ «Українська книга», де регулярно і безкоштовно влаштовуються культурні події, презентації, виставки, прес-конференції, покази фільмів тощо. Аншлагу з боку молоді непомітно.
Богдан Бойко
Мова іде про відкриття таких центрів у всіх райцентрах області. Розумію, що це зробити не легко. Питання: для чого робити центри, якщо молодь не активна? Відповідь: для створення можливості реалізувати себе. Зараз таких можливостей не достатньо, особливо в райцентрах та селах. Разом з тим важливо зрозуміти причини пасивності молоді та вжити заходів для її активізації. Дуже радий, що «Українська книга» дозволяє влаштовувати в себе заходи, це зараз дуже важливо, але все ж таки функції такого центру ширші. Наприклад, одноденний тренінг чи круглий стіл із пресою, 15-20 учасниками в УК провести важко…

У будь-якому випадку, важливо спільно думати над проблемами молоді та їх вирішенням. Свят, які в тебе є думки з приводу проблем та їх вирішення?
Святослав Вишинський
В «Українській книзі» неодноразово відбувались тривалі заходи різного формату — хоча, звісно, міський культурний центр може бути більшим за площею. Вирішення ти запропонував сам — створення центру під управлінням громадських організацій (або, прикладово, наглядової ради з представників таких об'єднань). Хоча в цілому бюрократію в українських реаліях подолати важко — про який би формат державної участі не йшлось.
Богдан Бойко
І не тільки Свят, а всі хто читає — напишіть, будь-ласка, які Ви бачите проблеми молоді та як на Вашу думку їх можна вирішити?
Максим Пансик
Згадався ранній Подеревлянський:«А воно тобі треба.Воно тобі не треба! Ги-ги, ги-ги!» Якщо буде державне утримання, то будуть директори, зами, бухгалтери і ін. із дискотеки — для тих кому як мінімум за 50… Найкращий варіант неформальні, громадські організації чи то пак об'єднання громадян. Самоорганізація. А от допомога і підтримка у її розбудові і веденні діалогу із формальними, державними бюрократами молоді реально потрібна. І то не всій.
Богдан Бойко
а якщо такі приміщення передати в управління громадським організаціям, які би вже організовували їх роботу?

нам всім треба! ми мусимо робити ліпшим те, що є зараз. і так постійно!
Святослав Вишинський
Прекрасне рішення. Головне, щоби тільки такі приміщення передавались дієвим, а не «паперовим» громадським організаціям.
Богдан Бойко
так, треба буде продумувати механізми… «коби до того»))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте